دکتر پیام محبی سخت گیری های بی مورد عامل عقب افتادگی دامپزشکی است

دکتر پیام محبی : سخت گیری های بی مورد عامل عقب افتادگی دامپزشکی است.

26 آذر, 1396

وت پارس - رییس جامعه دامپزشکان ایران گفت: تفاوت درمان حیوانات در کشور ما با کشورهای اروپایی، در سطح تکنولوژی و هزینه آن است. از طرفی تا زمانی‌که سیاست‌های اقتصادی کشور بسته است و سیستم‌های نظارتی مثل وزارت بهداشت و دامپزشکی فقط سختگیری‌های بی‌مورد می‌کنند، همیشه عقب می‌افتیم.

به گزارش وت پارس ، دکتر پیام محبی در گفت‌وگو با تندرست نیوز، در خصوص نقش تکنولوژی در دامپزشکی، گفت: در اصل تکنولوژی‌های پزشکی در سطوح ابتدایی در مرحله تست حیوانی استفاده می‌شود که این یعنی بخش دامپزشکی در این حوزه فعال است، اما برای استفاده از همین تکنولوژی در درمان حیوانات، هزینه‌های درمان تفاوت می‌کند.
رییس جامعه دامپزشکان ایران، رتبه کشور را در بحث درمان حیوانات کوچک (پت) در خاورمیانه، اول اعلام کرد و افزود: دربحث درمان
 خیلی هم از جهان عقب نیستیم و ممکن است با کشورهای درجه یک اروپایی توان رقابت نداشته باشیم، اما با کشورهای درجه دو اروپایی برابری می‌کنیم.
وی تکنولوژی پلاسمای سرد را راهی در درمان زخم‌های حیوانات عنوان کرد و گفت: متاسفانه انسان‌ها برای درمان زخم خودشان بیشتر از زخم حیوانشان هزینه می‌کنند، زیرا درد آن‌ها را نمی‌فهمند. از طرفی استفاده از این تکنولوژی خرج دارد.
محبی اظهار کرد: تفاوت درمان در کشور ما با کشورهای اروپایی، در سطح تکنولوژی و هزینه آن است. از طرفی متاسفانه در صورت بروز مشکل در تکنولوژی‌های وارداتی، سرویس‌دهی مناسبی صورت نمی‌گیرد. حتی در بهترین شرایط هم خدمات کمپانی‌های ایرانی با سایر کشورهای صاحب تکنولوژی بسیار تفاوت دارد.
این دامپزشک، بیان کرد: پزشک خوب و دامپزشک خوب اصلا کم نداریم. از طرفی تعداد زیاد بیماران موجب افزایش تجربه افراد در این علم می‌شود، همین امر سبب می‌شود
 عقب ماندگی در تکنولوژی در مقایسه با سایر کشورهای پیشرفته آن‌چنان به چشم نیاید.وی افزود: با این وجود تا زمانی‌که سیاست‌های اقتصادی کشور بسته است، قیمت دستگاه‌ها و مالیات‌شان بالاست، قوانین سختگیرانه گمرکی اعمال می‌شود و سیستم‌های نظارتی مثل وزارت بهداشت و دامپزشکی فقط سختگیری‌های بی‌مورد می‌کنند، مقاومت به تغییر ایجاد می‌شود و همیشه عقب می‌افتیم.
به گفته رییس بیمارستان دامپزشکی تهران، ورود هر تکنولوژی به ایران 2 یا 3 سال طول می‌کشد که طی این زمان محصولات جدیدتری وارد بازار جهانی می‌شوند.